POP Agenda

Stichting Friesland Pop
10-10-2014

 

DE BRIEFING

"maak een mobile app waarin de actuele agenda van alle pop-evenementen in Friesland opgenomen zijn"

 

Stichting Friesland Popis dé organisatie voor verbetering van het Friese popklimaat. De stichting onderhoudt en ontwikkelt de Friese pop-infrastructuur, organiseert provinciaal overkoepelende evenementen zoals de Kleine Prijs van Fryslân en het Freezefestival en informeert artiesten en lokale overheden over alles wat met pop en organisatie te maken heeft. Ook houdt Friesland Pop het provinciale poparchief bij en werkt ze projectmatig aan de talentontwikkeling in de popcultuur in Fryslân. 

 

DE UITWERKING

 
 

Uitgaande van een bestaande JSON-feed en een reeds uitgewerkt ontwerp, ging ik aan de slag. Voordat ze mij (via twitter, een geweldig medium is het toch) gevonden hadden, sukkelde het project al een jaar en er was nog steeds geen app. Binnen 3 weken had ik zowel een iOS als een Android-versie gerealiseerd! 

Gecodeerd met Xamarin-studio in C#. Ik heb een platform-onafhankelijk "model" geschreven, zodat alleen nog maar de Views specifiek geprogrammeerd hoefden te worden. De toegepast methodiek gebruik ik nu als lesmateriaal in mijn baan als docent systeemontwikkeling.

Alle kliks in de app worden centraal in de backend geregistreerd, zodat er een rapportage voor de aanbieders gemaakt kan worden. 

 
 
 
 
 cbnd 
© 2011 - 2018
Alle cartoons en animaties van @KrewinkelKrijst vallen
onder een Creative Commons by-nc-nd 4.0 Licentie.
Permalink: https://krewinkelkrijst.nl/projecten/pop-agenda.