Voor niks...

30-10-2015

Soms moet je iets voor niks doen... 
Niet omdat dat goed is voor je "naamsbekendheid" of dat het iets bijdraagt aan je "ervaring" of nog meer van dat soort kreten waarmee sommige opdrachtgevers schermen als ze geen budget hebben, of willen hebben om je gewoon te betalen voor je werk.

Soms moet je iets voor niks doen omdat je een statement moet maken: tot hier en niet verder, dit is niet mijn wereld! Omdat het het moreel juiste is om te doen, omdat je enige wapen in de strijd je creativiteit is.

Soms moet je iets voor niks doen omdat het gewoon heerlijk is om te zien hoe creatievelingen en kunstenaars zich belangeloos inzetten om in een steeds racistischer wordend land, waar een falend beleid in de schoenen (als ze ze al hebben) wordt geschoven van mensen wiens huis en haard tot gort gebombardeerd is, een tegengeluid te laten horen. Mooie dingen creëren in een lelijke sfeer. Je prikkelen en stimuleren om na te denken. Je confronteren met je eigen denkbeelden en je overweldigend mooi op je nummer zetten.

Nee, soms moet je iets voor niks doen, omdat je gewoon niet anders kunt. 
Dus toen Annet me belde of ik mijn kunstjes wilde inzetten voor het "My Amsterdam Your Home" project, hoefde ik daar niet eens over na te denken. Bekende, minder bekende en ronduit onbekende fotografen hebben de afgelopen maand hun werk ingezonden en onder leiding van fotograaf Martijn van de Griendt heeft een vakjury zich gebogen over de inzendingen. De beste 70-en-nog-wat werken zijn geselecteerd en worden van 30 oktober t/m 6 november geveild op catawiki.nl. De opbrengst komt geheel ten goede van Stichting De Regenboog die vluchtelingen opvangt in Amsterdam.

Mijn bijdrage? Een logo, t-shirts, een poster op de Melkweg, en straks een prachtig boek waarin alle schitterende foto's je in al hun kracht overweldigen.

Zoiets doe je gewoon voor niks...

Bekijk hier het lookbook voor de veiling. Straks als "echt" boek te bestellen via mij of via de website van NJOY.amsterdam

Archief

 cbnd 
© 2011 - 2022
Alle cartoons en animaties van @KrewinkelKrijst vallen
onder een Creative Commons by-nc-nd 4.0 Licentie.
Permalink: https://krewinkelkrijst.nl/blog/voor-niks.