about me

René Krewinkel

Creativiteit definieert mij als persoon, en het bepaalt hoe ik mijn werk benader. Ik haal mijn inspiratie voor mijn werk, zowel mijn IT inspanningen als mijn illustratief werk, uit de minst voor de hand liggende hoeken. 

Gedurende mijn loopbaan heb ik met een dusdanig grote diversiteit aan software, hardware, tools, programmeertalen en grafische toepassingen gewerkt, dat het redelijk ondoenlijk en onleesbaar zou worden om ze allemaal te beschijven. Gezegend met een talent voor zowel IT als grafisch, ligt mijn sterke kracht in het “out-of-the-box” benaderen van vraagstukken en projecten.

Huidige werkgevers

Educom / Detacom

24 uur/week

Bij Educom ben ik verantwoordelijk voor het coachen en begeleiden van mensen die een omscholingstraject tot systeemontwikkelaar volgen. De aandachtsgebieden zijn PHP, C# en .NET.  Naast doceren vervaardig ik markt- en toekomst ericht lesmateriaal. Tevens begeleid en ontwerp ik als ervaren systeem- en infrastructuurarchitect software development projecten zowel in-house als voor klanten. Website: edu-deta.com

Studio Krijst

16 uur/week

Freelance timmer ik als cartoonist en illustrator aardig aan de weg (mijn derde boek verschijnt eind 2015), tevens ben ik huiscartoonist van zowel Joop.nl als Krapuul.nl en mag ik met grote regelmaat illustraties maken voor bijzondere klanten zoals oa. 3FM, Het Prins Bernhard Cultuurfonds, AMC, Tiense Suikerwerken. Kijk bij Projecten voor meer informatie.

Skills

Technische kennis

Misc 0 0 0 0
PHP 10
C# 7
ActionScript 8
PL/SQL 10
JavaScript 9
Unix Shell 10
Objective C 3
Java 2
C, C++ 6
Cobol, Pascal, Clipper, Basic 4
HTML 10
CSS 9
XML, XSL, SVG, JSON 8
SOAP, RESfull 9
SQL, Ansi SQL 10
Oracle RDBMS 8
MySQL 9
MS-SQL 7
OEM, BMC, OpenView 7
HP-UX, Solaris, AIX 10
Linux 9
VMWare 8
Apache 8
HP Bladesystems 8
SAN Storage 7
TCP/IP 7

Concepten

Misc 0 0 0 0
IT Infrastructuur 8
Software Architectuur 10
Mobile Development 10
Archimate 8
UML 8
Communicatie Strategie 8
Advertising 8
Multimedia 9
Animatie 10
Illustratie 10
Vormgeving 8
Conceptontwikkeling 10
Didactische vaardigheden 8
Communicatieve vaardigheden 9

Werkervaring

Voor een gedetailleerd overzicht verwijs ik graag naar mijn LinkedIn-profiel
 

Educom / Detacom

Bij Educom ben ik verantwoordelijk voor het coachen en begeleiden van mensen die een omscholingstraject tot systeemontwikkelaar volgen. De aandachtsgebieden zijn PHP, C# en .NET. Naast doceren vervaardig ik markt- en toekomst ericht lesmateriaal. Tevens begeleid en ontwerp ik als ervaren systeem- en infrastructuurarchitect software development projecten zowel in-house als voor klanten.

2014 - heden

Safe-T Man!

Communicatie-campagne voor "Veilig Werken" bij de Tiense Suikerwerken.
Bekijk dit project

Februari 2013

Bietman!

Posters Duurzaam werken voor de Tiense Suikerwerken.
Bekijk dit project

September 2012

Buro Marcel van der Heyden

Als Interaction designer werk ik bij Buro Marcel van der Heyden aan digitale concepten, van eenvoudige websites tot mobile apps. De klanten zijn hoofdzakelijk instellingen en ondernemingen in de Limburgse Kunst en Cultuursector, zoals bijvoorbeeld Cultura Nova en Schunck*. Vanuit deze hoedanigheid ontwikkelde ik bijvoorbeeld de C-US app en de achterliggende datamining software.

2012 - heden

Contexts in CBR

Cartoons gemaakt voor een congres van de WHO (World Health Organization) in samenwerking met UWV.
Bekijk dit project

Oktober 2011

3FM Awards 2011

Cartoons gemaakt voor de 3FM Awards 2011.
Bekijk dit project

April 2011

WMC 2005

Een webgame gemaakt ten behoeve van het WMC Kerkrade.
Hier te spelen (flash)

2005

Pinkpop 2005

De opvolger van de zeer succesvolle "Super PinkPop World" webgame.

2005

Pinkpop 2004

Een webgame "Super Pinkpop World" vervaardigd voor het Pinkpop festival.
Hier te spelen (flash)

2004

Innervate Services

Bij Innervate Services was ik als IT Architect werkzaam bij een kleine organisatie met ervaren IT en Business consultants. Ik werd met name ingezet in kortlopend, hoog-technische projecten op het gebied van (grote) unixsystemen, webservers, databases. Waarbij de nadruk op zowel infrastructuur (netwerk, operating systems, cloudcomputing, applicatieservers, databases) en development (SOAP/webservices, databasemodules, systeemintegratie) ligt, zowel bij klanten op locatie, als bij projecten op onze - door mij ontworpen en gebouwde - cloud/saas-infrastructuur. Mijn klanten waren onder meer: Vodafone, AZL, Vliegasunie, Amdocs, Seacon Logistics, Essent, E-On, Nuon.

2002 / 2011

ExperienceIT

Vanuit ExperienceIT heb ik bij Frans Maas Logistics diverse C-programma’s voor barcode-reading/printing en zgn. “knowledgde modules” voor BMC-patrol (systeem- en applicatie monitoring) ontwikkeld.

2001 / 2002

OraVision

Bij Oravision, een klein, gespecialiseerd detacheringsbureau, behoorde de afstudeerbegeleiding van HTS-stagiaires en fieldmanagement van junior consultants tot mijn taken. Daarnaast verrichte ik DBA-consultancy werkzaamheden bij diverse gemeentes in Nederland, gaf ik training SQL aan medewerkers van Debis Information Systems Aachen (Duitsland) en “training on the job” aan medewerkers van Gemeente Venray en Vodafone.

1999 / 2001

Educom / Detacom

Bij Educom/Detacom ben ik als docent systeembeheer en systeem-ontwikkeling ingezet bij omscholingstrajecten(van 6 maanden) gefinancierd door oa. de Arbeidsvoorziening, KPN, Origin en Getronics. Via Detacom werden de om- en bijgeschoolde medewerkers via een detachering/vast constructie bij de eindklant aan een baan geholpen. Vanuit Detacom was ik projectleider/ontwerper van een aantal maatwerk softwareprojecten voor oa. Gemeente Geleen, DSM en de Provincie Brabant.

1996 / 1999

Crosfield Chemicals

Bij Crosfield, een Unilever werkmaatschappij gespecialiseerd in het vervaardigen van halffabrikaten voor metname de wasmiddelindustrie, ben ik mijn loopbaan in de IT begonnen.In eerste instantie als PC helpdeskengineer, maar na de implementatie van het LAN, heb ik mij gespecialiseerd in Unix-systeembeheer en Oracle databasebeheer. Ik heb diverse toepassingen ontwikkeld in Lotus Notes, Oracle Forms en de Oracle OLAP Tools. Gezien mijn kennis van deze systemen, heb ik regelmatig ondersteuning geboden aan de collega's van het hoofdkantoor in Warrington, UK.

1993 / 1996
 

Inhuren?

Ik stel mijn kennis en ervaring graag ter beschikking.
Stuur een mail naar rene@krewinkelkrijst.nl en ik help u graag verder!
 cbnd 
© 2011 - 2017
Alle cartoons en animaties van @KrewinkelKrijst vallen
onder een Creative Commons by-nc-nd 4.0 Licentie.
Permalink: http://krewinkelkrijst.nl/about-me.